Nytt fag i Norsk skole - LIVET

En mann ved navn Per Vatn tok kontakt med meg (eier og gründer av Diameta – Trine Øfsti Bråten) for noen måneder siden. Han er 80 år og har nesten 40 år som skolelærer bak seg og har fortsatt et brennende engasjement for barn og unge. Han ble oppmerksom på Diameta via et kurs på Inderøy i Trøndelag. Han ble interessert og tok kontakt fordi vi jobber med det han har brent for siden 2001 i praksis. Hans brennende engasjement har han siden 2001 valgt å kalle «LIVET», som han ønsker skal være et nytt fag i skolen. Dette er også min erfaring fra mine år hvor jeg jobbet i skolen. Jeg henvendte meg til Erna Solberg i 2013 hvor jeg foreslo dette som eget fag.

Jeg var så heldig å møte Per Vatn 15 juni og vår felles interesse og engasjement av hva faget «LIVET» bør inneholde og hvordan det bør gjennomføres i skolen er vi helt enige om. Hva det skal inneholde og hvordan det kan gjennomføres for best effekt. Vi er også enige om at det ikke bør «bakes» inn i andre fag. Omfanget er for stort og ansvaret er best å plassere på personer/fagfolk som brenner for temaet «LIVET».

Per Vatn har helt siden tusenårsskiftet tatt kontakt med alt fra kunnskapsministrene Kristin Clemet, Øystein Djupedal, Kristin Halvorsen og Torbjørn Røe Isaksen, statsministrene Jens Stoltenberg og Erna Solberg, barne- og likestillingsministrene Karita Bekkemellem og Solveig Horne, helse- og omsorgsministrene Jonas Gahr Støre og Bent Høie til en rekke partiledere oppgjennom årene. Det skal ikke stå på innsatsvilje, tålmodighet (17 år) og tro på at dette er veien å gå, samtidig undrer jeg meg på hvorfor det tar så lang tid.

ad_image_youth

Jeg har lovet Per Vatn at jeg og Diameta skal fortsette å gi barn og ungdom kunnskap om hans visjon «LIVET». Vi er mer enn villig til å gå i møter med dem som er opptatt av barn og unges ve og vel. Der kan vi fortelle om våre erfaringer etter å ha holdt på med dette i snart fem år og holdt kurs for tusenvis av barn og unge. Vi har enormt mange flotte tilbakemeldinger om hvor verdifullt og hvor takknemlig barna er etter kurs, tenk om det kunne kommet fler til gode.

Min motivasjon i 2013, for å sette i gang utviklingen av kurs for god selvfølelse var mangel på tilbud og for lang behandlingstid i det offentlige. Jeg har også erfart at veldig mange tar kontakt med meg fordi det offentlige ikke er det riktige og at barnet/ungdommen faller mellom to stoler. Det er grunnen til at faget «LIVET»  bør bli tilgjengelig kunnskap for ALLE barn og ungdom. Barn og ungdom elsker det vi lærer dem og de forstår at denne læringen vil gi ringvirkninger i klassen, på idrettslaget og i samfunnet generelt.

– Vi har kursholdere i store deler av landet. For å finne en kursholder i nærheten av deg klikk deg inn HER for kurskalender.

– Vi søker også etter flere kursholdere, klikk HER for å lese mer om det å bli en kursholder. Klikk HER for mer informasjon om kursene.