Hvorfor skal barn og ungdom gå på kurs for god selvfølelse?

Eier og gründer av Diameta, Trine Øfsti Bråten har de siste ni årene jobbet med barn, ungdom og foreldre både som coach, mental trener og som miljøarbeider i skolen.

Trine har vært tett på barn og ungdom og høstet mange verdifulle erfaringer i forhold til deres sorger og gleder. Det er mye som rører seg i tankene og følelsene til barn og ungdom, og innerst inne er alle unike, har sine spesielle egenskaper og alle er gode nok som de er. Hver og en!

Dessverre er det ofte sånn at barn og ungdom ikke opplever at de er bra nok – ikke strekker til og kan få flere symptomer: depresjon, mobbing, stress, angst, lav selvfølelse, liten mestringsfølelse.

Med dette som utgangspunkt brukte Trine Øfsti Bråten fem år (2010-2015) på å utviklet Barne- og Ungdomskurs for god selvfølelse med forebyggende fokus på verktøy for mestring, glede, trygghet og positivitet. Barn og ungdom har masse ressurser i seg til å hjelpe seg selv, de trenger bare bevisstgjøring og kunnskap om hvordan. Trine har tro på å lære bort enkle verktøy og teknikker som er med på å styrke barnet og ungdommen til å håndtere små og større utfordringer som garantert kommer i et liv. Vi har alle utfordringer, det er hva vi gjør med dem som er forskjellen på hvordan vi takler dem.

Målet med å holde kurs er å være i forkant, før en del av barna og ungdommene begynner å slite for alvor. Kurset er ment for alle barn og ungdom fordi ringvirkningene vil bli mye større om alle har den samme kunnskapen.

Flere kursdeltakere har uttalt at dersom alle i klassen og på idrettslaget også hadde gått på kurs, så ville vi fått det mye bedre sammen. Dette er en veldig god og riktig observasjon.

Vårt mål er at enda flere foreldre skal få øynene opp for en forebyggende tankegang, ikke fordi vi skal ta fra dem sitt oppdrageransvar og sin foreldrerolle, men nettopp for å støtte oppunder den viktige jobben foreldre gjør. Det er ingen foreldre som er sammen med barna sine fra morgen til kveld, ei heller læreren – derfor er det viktig at barna selv vet hva de skal gjøre i de forskjellige situasjonene, som kan oppstå i løpet av en dag.

Våre kursholdere har bred kompetanse innen forskjellige fagfelt som for eksempel lærer, førskolelærer, rektor, spesialpedagog, helsesøster, mental trener, gestaltterapeut, barnevernspedagog, etc. Dette gjør at vi har et stort nettverk av veldig dyktige folk som brenner for å hjelpe, støtte, lære, være en ekstra positiv ressurs for barn og ungdom.[/vc_column_text]

[/vc_column]
Vector Illustration of Small Kids

Klikk HER for mer informasjon om kursene.

– Vi har kursholdere i store deler av landet. For å finne en kursholder i nærheten av deg klikk deg inn HER for kurskalender.

– Vi søker også etter enda flere kursholdere, klikk HER for å lese mer om det å bli en kursholder.

[/vc_row]