Hvorfor kommer barn og unge til én til én samtale/kurs hos Diameta?

Eier og gründer av Diameta og initiativtaker til Go´nok, Trine Øfsti Bråten har jobbet med barn, ungdom og foreldre både som coach, mental trener og som miljøarbeider i skolen i ni år og brukt fem år på å utvikle Diameta sine kurs for god selvfølelse.

Diameta hjelper barn og ungdom med forskjellige utfordringer. Samtidig er det å stå trygt i seg selv med gode holdninger og verdier noe som er viktig i vårt arbeide. Utfordringene kan være bekymringstanker, søvnutfordringer, adferd, sinnemestring, konflikter, relasjoner, redsler mm. Det er forskjellige årsaker til at disse utfordringene oppstår. I noen tilfeller kan det være en uforutsett hendelse, noe barnet blir redd av å se eller høre eller noe som for voksne kan virke ubetydelig. Andre utfordringer vi erfarer barn og unge sliter med kan relateres til lekser, ikke tørre/våge å be om hjelp eller ha fremføring på skolen, leggetid, lite fysisk aktivitet, for mye fokus på spill, kosthold, hverdagsrutiner, eller lignende.

Alle barn og ungdom er ulike og hva som setter i gang en reaksjon som fører til en strategi som ikke fungerer optimalt er forskjellig fra person til person. Hvordan hver og en lager seg nye strategier/vaner/handlingsmønstre som fungerer er også helt forskjellig, men med hjelp av gode verktøy og teknikker så blir det enklere.

Det å få hjelp på et tidlig stadium gjør at utfordringene ikke blir til store problemer som fester seg. En del barn og unge kan utvikle somatiske (kroppslige) plager som konsekvens av å vente for lenge med å få hjelp.

Å ha evnen til å opprettholde en god selvfølelse og føle seg god nok som den man er avhenger av hvordan man håndterer ting som skjer i livet.Selvfølelsens grunnpilarer er svært omfattende og ingen quick fix. Det er derfor svært viktig å ha kunnskap/bevisstgjøring om og verktøy som man bruker i hverdagen.

Ta kontakt med en av våre dyktige kursholdere. I tillegg til våre kurs for barn og ungdom tilbyr vi én til én samtaler/kurs der foreldre også er hjertelig velkommen til å være med inn. Les om en gutt på 12 år som fikk hjelp HER!

Våre kursholdere har bred kompetanse innen forskjellige fagfelt som for eksempel lærer, førskolelærer, spesialpedagog, helsesøster, mental trener, gestaltterapeut, barnevernspedagog, etc. Dette gjør at vi har et stort nettverk av dyktige folk som brenner for å hjelpe, støtte, lære, være en ekstra positiv ressurs for barn og ungdom.

Bilder Guri6

Klikk HER for mer informasjon om kursene.

– Vi har kursholdere i store deler av landet. For å finne en kursholder i nærheten av deg klikk deg inn HER for kurskalender.

– Vi søker også etter enda flere kursholdere, klikk HER for å lese mer om det å bli en kursholder.